Audiovisueel atelier - Kinderen (6-11 jaar)

Zit je op de rand van de stoel bij een spannende film? Of kijk je liever naar een tekenfilm? Maar wat zou je ervan denken zelf een film te maken?
In het Audiovisueel Atelier leren we je hoe dit te maken. We vertrekken vanuit onze eigen ideeën en bedenken een verhaal. Dan vragen we ons af hoe we het gaan omzetten naar filmtaal. We maken een storyboard waarin alle personages en achtergronden worden in uitgewerkt.
Werken we met acteurs en decors of maken we een animatiefilm? Met de hand getekende figuren of kleifiguren, draadpoppetjes komen tot leven op de studiovloer. We zoeken naar het goed beeldkader en zorgen voor de belichting.
Met geduld worden alle figuren, rekwisieten en achtergronden met de camera gefilmd of beeld voor beeld gefotografeerd. We monteren het gefilmde materiaal, de aftiteling erop en voorzien het van een eigengemaakte klankband.
Onze film is klaar voor het grote publiek en wij denken al aan de volgende productie!

Zeg aan je mama of papa dat je in dit atelier leert kijken naar films. Hoe de makers hun verhaal brengen? En vooral, hoe we dit toepassen in ons eigen films.
We leren werken met verschillende opnametoestellen. Van GSM, over DSLR tot de digitale filmcamera en met computerprogramma’s zoals Adobe Première, Photoshop en DragonFrame.
En mama en of papa in dit atelier proberen zij kinderen verstandig met media om te laten gaan. Ze maken ons mediawijs. Ze leren ons de media in te zetten om ons doelen te bereiken, zonder onszelf en de anderen te schaden.

Zaterdag namiddag 13u30-15u10
Zondag voormiddag 10u00-11u40